Az újjzsibbadás hátterében rejlő okok

Az újj zsibbadás kezelés nélkül egy olyan kellemetlen érzés, amikor az ujjak, kéz vagy kar bizonyos része elveszíti az érzékelését, és furcsa zsibbadó érzést tapasztalunk. Ez az állapot gyakran rövid időre is előfordulhat, például amikor álmos vagyunk és egyik karunkat felemeljük. Azonban tartós vagy ismétlődő újj zsibbadás esetén további figyelmet és vizsgálatot igényel. Az alábbiakban megvizsgáljuk az ujjzsibbadás lehetséges okait, valamint az újj zsibbadás gyógyításának lehetőségét.

  1. Idegnyomás vagy sérülés: Az egyik leggyakoribb ok az idegnyomás vagy sérülés. Például, ha hosszabb ideig ugyanabban a pozícióban tartjuk a karunkat, az nyomást gyakorolhat az idegekre, ami ujjzsibbadást eredményezhet. Hasonlóképpen, egy sérülés, mint például a könyök vagy a csukló megrándulása, szintén nyomást gyakorolhat az idegekre és kiválthatja az ujjzsibbadást. Ebben az esetben is az újj zsibbadás kezelésére hatékony módszer a gerincgyógyító masszázs terápia.
  2. Túlzott nyomás vagy súlyemelés: A túlzott nyomás vagy súlyemelés szintén okozhat ujjzsibbadást. Például, ha túlságosan nagy súlyt emelünk, vagy hosszabb ideig tartózkodunk egy olyan pozícióban, ahol a kezünk vagy a karunk nyomás alatt van, ez szintén kiválthatja az ujjzsibbadást. Ilyenkor is megoldást nyújt a gerincgyógyító masszázs terápia, ami a újj zsibbadás gyógyítást hónapok alatt elmulasztja.