Melyek a legjobb szigetelőanyagok?

Debrecenben is nagyon népszerű a homlokzati hőszigetelés, amely egy speciális konstrukció, amely kiváló megoldás családi házak hőszigetelésére. A debreceni homlokzati hőszigetelés a fűtési költségek jelentős csökkenését jelenti, továbbá megakadályozza a páralecsapódást az épület belső szerkezeteiben, és nem utolsó sorban jó hangszigetelést is biztosít.

Mivel a különböző természetes vagy mesterséges anyagok eltérő hővezető képességgel rendelkeznek, nagyon fontos az épületek szigetelésénél a leghatékonyabb szigetelőanyagok kiválasztása.

Mi a különbség a különböző homlokzati hőszigetelő anyagok között?

Ásványgyapot

Mind az üveg, mind a kőzetgyapot ásványi anyagokból készül, az üvegszálhoz szilícium-dioxid, a kőzetgyapothoz pedig a bazaltos kőzet. Ezek a legszélesebb körben használt homlokzati hőszigetelő anyagok Debrecenben épületek és családi házak hőszigetelésére. Mindkettőnek számos közös tulajdonsága van: fenntarthatóak, sokoldalúak.

Élettartamuk meghaladhatja az 50 évet.

Habosított polisztirol (EPS)

Az expandált polisztirol szintetikus hőszigetelő anyag, amelyet szintén széles körben használnak Debrecenben, az építőiparban, homlokzatok, falak, tetők és padlók hőszigetelőjeként.

Különösen vízszigetelő képességével tűnik ki.

Extrudált polisztirol (XPS)

Nagyon hasonlít az expandált polisztirolhoz, de jobban ellenáll a nedvességnek, a súlynak és a deformációnak.

Családi házak hőszigetelésére Debrecenben az elmúlt években nagy keresletet mutatkozik. A megfelelő anyag és rendszer kiválasztása elsősorban az épület igényeitől függ.