Mindig legyen izomlazító krém a sporttáskában!

A tavasz megérkezésével elkezdődik a felkészülés a nyárra. Ez a hölgyeknél leginkább az edzések számának és intenzitásának növelésével jár, ha már eddig is mozgott valamit az illető. Azonban, ha nem, akkor izomlazító krém és egyéb segédeszközök is legyenek a tarsolyba, ha bele akar vágni úgy igazán az edzésprogramokba. Legtöbben azonban úgy gondolják, hogy minek vásároljanak meg előre ilyesmit, majd megveszi, ha szüksége lesz rá.

Azonban éles helyzetben ez nem mindig ilyen egyszerű. Amikor éppen begörcsöl a lába, az izmai megmerevednek, alig tud lépni, akkor nem valami kellemes izomlazító krém után járkálni. Az edzések pedig az első alkalom után mindegyre csak nehezednek. Ne várja el senki magától, hogy már az első alkalommal látványos eredményt fog elérni. Azt csak hosszas és intenzív munkával lehet, amivel sajnos együtt jár a sérülés esélye is. A testet minden alkalommal egy kicsit túl kell feszíteni ahhoz, hogy a zsírégetés egyáltalán meginduljon. Ekkor szokott megtörténni a baj és begörcsölni a vádli vagy a kar.

Az izomlazító krém tehát semmiképpen se hiányozzon a sporttáskából, ha edzeni indul. Emellett a gyulladáscsökkentő krémek közül is egyet legalább tegyen be a csomagba, hogy mindig kéznél legyen. Ha úgy érzi az edzés után, hogy teljesen felfrissült és semmi szüksége ilyesmire, akkor másnap biztos eszébe jut majd, amikor alig tud mozdulni az izomláztól. Az izomláz tulajdonképpen egyfajta izomgyulladásos folyamat, mivel túl voltak azok dolgoztatva.

Az edzés után tehát, ha teheti gyulladáscsökkentő krémek valamelyikével kenje be az igazán megdolgozott területeket! Ezzel nem kerüli el teljesen a másnapi izomlázat, de nagymértékben csökkenti annak erejét. Így nem kell majd jajgatva járnia a lépcsőket és furcsán bicegve mennie az utcán. Akkor is hasznosak a gyulladáscsökkentő krémek, ha még nem múlt el az izomláz, de már eljött az ideje a következő edzésnek. Ha a tervet teljesíteni szeretné, akkor jó barátnak bizonyulnak ezek a készítmények, hiszen általuk lehetősége lesz tovább fejleszteni a testét.