Szülinapi dekoráció megtervezése

Ahhoz, hogy egy születésnap ünnepség előestéjén ne legyen teljes zűrzavar a házban, tervezzünk előre. Természetesen először írjuk össze a meghívott vendégek számát, és válasszuk ki a rendezvény helyszínét.

Sok mindent figyelembe kell venni, de az egyik legfontosabb a születésnapi parti dekorációja.

A szülinapot az ünnepi asztal és a helyszín díszítése egy kis kreativitással fejelhetetlenné teszi mind az ünnepelt mind a vendégek számára.

Az asztal születésnapi dekorációja

Az asztal a szülinapi dekoráció egyik fő eleme, ezért az asztalterítő az egyik legfontosabb kellék. Először ki kell választani a megfelelő színt és formatervezést. Festhető virágokkal, pillangókkal, ajándékokkal vagy bármilyen más témával, amely tetszik.

Az asztalterítő mérete 

A tapasztalt tervezők azt javasolják, hogy olyan méretűt vásároljuk, ami körülbelül 20-30 cm-re lógle az ünnepi asztalról.Ha ennél kevesebb, az asztal összképe nem lesz túl vonzó. És fordítva, ha jobban lelóg és meghaladja a 30 cm -t, az asztalnál ülő vendégek kényelmetlenül érzik magukat.

Ízléstől és a születésnapi ünnepség résztvevőinek korától függően a hagyományos tányérokat felcserélhetjük, színes, dekoratív papírtányérokkal. Gyerekek számára sokkal biztonságosabb a papírpoharak használata.

Színes szalvéták nem csak hasznosak

A közönséges fehérszín helyett válasszunk színes és vidám stílusú szalvétát. Egy kis kézügyességgel készíthetünk belőlük érdekes figurákat is.

Díszítsünk léggömbökkel

A lufik használata univerzális lehetőség bármilyen ünnep, de a születésnapi dekorációnak különösen. Ezek lehetnek héliummal töltöttek, de a levegővel felfújt léggömbökből több lehetőségünk van érdekes dekorációt készíteni.